Recensioner och press

Här kan du läsa vad andra säger om LifeBoard. Här finns vittnesmål från befintliga kunder som beskriver sina erfarenheter av LifeBoard och varför de har valt att investera i vår räddningsutrustning. Det finns artiklar och berättelser från andra intressenter - njut av att dyka in.

Citationstecken i gult

Jag tvivlar inte på att LifeBoard är rätt val för stranden. Det var ett bra beslut att ersätta livbojen.

John-Allan Holm

Livräddare, Gentofte kommun

Tillsammans med de bästa hjärnorna har vi utvecklat en robust och innovativ produkt

Våran mission är att tillverka den bästa räddningsutrustningen för civila räddningsinsatser. När sekunder kan betyda skillnaden mellan liv och död är det bara det bästa som duger.

Foto av WaterSmart-evenemang

Flera medier har berättat om fördelarna med LifeBoards räddningsutrustning

Kontakt med pressen

Emma Arne-Skidmore

Kommunikationsansvarig 

Pappa och barn visas LifeBoard på stranden
Citattecken röda

[LifeBoard] är definitivt en av de bättre sakerna (...) Det är lättare att simma med Lifeboard och den ger mer flytkraft

Erik Bech

Rådet för ökad bad- och vattensäkerhet

Ladda ner pressmaterial

Här hittar du vårt pressmaterial i form av logotyp, grundberättelse om LifeBoard och bilder som kan användas fritt i samband med publikationer, reklam och artiklar.

Många kommuner har redan installerat LifeBoards på danska kuster

Vi är glada över att många kommuner redan har investerat i att förbättra vattensäkerheten på sina stränder. Ska din kommun bli nästa?

Se mer täckning

Vanliga frågor och svar 

Få svar på frågor om alla LifeBoard produkter och användningen av dem. Lär dig också om vår dedikerade serviceplan och försäljningsvillkor.

Är LifeBoard säkert att använda?

LifeBoard är utformad med särskild omsorg för att ge livskritisk flytkraft till både räddare och offer. Det är därför vi har utformat LifeBoard med:

1. en säkerhetsrem för att säkerställa att utrustningen inte förloras under räddningsinsatsen

2. Nio handtag för att stabilisera fler människor i nöd

3. En skumfylld kärna som garanterar flytkraft även om plastskalet skadas

Ledande forskning inom området visar att 97% av alla drunkningsolyckor med dödlig utgång inträffar under räddningsförsök utan användning av flythjälpmedel. Detta innebär att flytvästar är en avgörande faktor för att öka säkerheten för både räddaren och offret.

Därför är det ytterst viktigt att civila räddningsarbetare tar med sig ett flythjälpmedel. Där andra flytvästar kan ge flytkraft för 1-2 personer, har vi utformat LifeBoard med flytkraft för upp till sex personer. Det är därför vi anser att LifeBoard är det bästa valet för en räddningsanordning med hög flytkraft för civil livräddning.

Är LifeBoard enkelt att använda?

LifeBoard är utvecklad med visionen att vår räddningsutrustning ska kunna användas av alla. LifeBoard är därför utformad för och testad av mer än 200 civila användare med olika vattenvana, kön, ålder och bakgrund. Vi har samlat in data från våra tester och kontinuerligt optimerat och justerat utrustningen så att så många människor som möjligt ska kunna använda utrustningen. Det betyder inte att alla kan och bör utföra en civil räddning. Det betyder att om du känner att du kan stoppa olyckan så har vi gjort allt vi kan för att ge dig de bästa förutsättningarna för att göra just det.

Eftersom räddning aldrig är enkelt, men vi tror att LifeBoard är det enklaste och säkraste alternativet för civil räddningsutrustning.

Vem kan använda LifeBoard?

Livräddning är inte för alla. Därför lägger vi på LifeBoard också mycket av vår tid och våra resurser på förebyggande åtgärder. Om människor lär sig hur man beter sig i öppet vatten kommer allt färre människor att hamna i tragiska drunkningssituationer.

Med detta sagt är det ett faktum att människor går i vattnet för att rädda varandra. Vi rekommenderar starkt att man bedömer situationen innan man ger sig ut i vattnet, men förstår också att en pappa inte väntar på land medan hans dotter håller på att drunkna. Det är därför LifeBoard är utformad för alla som anser att det är nödvändigt att utföra en civil livräddning.

Ring alltid 1-1-2 innan du försöker rädda någon och undvik att simma i vatten som du inte är bekväm med. Om du ändå ger dig ut ska du alltid ha med dig räddningsutrustning.

Att ta med sig en räddningsanordning, t.ex. en LifeBoard, ökar flytkraften hos både räddaren och den nödställde. Den nödställde befinner sig ofta i ett tillstånd av panik eller chock och tenderar därför att ta tag i räddaren. Om räddaren inte har någon flytväst med sig kan det i olyckliga fall leda till att räddaren drunknar oavsiktligt. Därför är det viktigt att räddaren bär med sig en flytväst för civil livräddning.